Piškotek je kratko besedilo, ki ga obiskano spletno mesto pošlje brskalniku. Na ta način si spletno mesto lažje zapomni nastavitve, ki jih imate kot uporabnik izbrane (npr. jezik).        
Domov > Pogosta vprašanja

Pogosta vprašanja

 

 

Tukaj smo zbrali nekaj vprašanj in odgovorov glede zunanjih igral.

 

1. Kako naročiti igralo?

Vedno nas lahko pokličete po telefonu 041 41 94 94, izpolnite kontaktni obrazec, ali pošljete e-mail,

2. Kaj vsebuje set, ki ga naročim? Potrebujem naročiti še tobogan, sidra ali vijake posebaj?

Naša igrala so kompletna. Ne potrebujete dokupiti ničesar. Set vsebuje vse kar vidite na slikah: ročke, čepe za vijake, plezalne kamne... tudi tobogan, ki je dolgi odvisno od igrala (2,2m ali 2,9m), tudi nevidne elemente na slikah: vijake, matice, svedre, sidra...

3. Na nekaterih slikah igral so daljnogled, volan, piratsko kolo. So tudi v setu?

Vse kar vidite na slikah, je tudi vključeno v setu, ki ga prejmete na dom. Recimo igralo Giant ima daljnogled in piratsko kolo in Paradise ima volan in daljnogled.

4. So naša igrala varna?

Igrala so narejena po standardu EN71. Načrtovanje in izdelavo je nadzoroval TÜV RHEINLAND inštitut, kar pomeni, da je varnost igral zagotovljena.

5. Lahko izberem drugačen tobogan, kot je na sliki?

Lahko se izbere barva tobogana, brez da se spremeni njegova dolžina. Na voljo so v rdeči, rumeni, svetlo zeleni in modri barvi. Možno je tudi spremeniti dolžino, le da to vpliva na konstrukcijo igrala in zahteva dodatne stroške. Preverili bomo ali to vpliva na varnost igrala in v kolikor je mogoče, vam bomo pripravili ponudbo

6. Naj izvrtam luknje v deskah, ko sestavljam igralo? Kako naj to naredim?

Najpomebnejše luknje so že izvrtane, določene je pa potrebno izvrtati naknadno med sestavljanjem. Svedri so že priloženi v setu, ki ga boste prijeli. Če luknje ne bodo izvrtane, kot je navedeno v navodilih za sestavo, lahko pride do razpok v lesu med sestavljanjem, kar je tudi zelo pogosta reklamacija, pri strankah.

7. Kako lahko povečam igralo oz. združim dva skupaj?

Obstaja več možnosti razširitve. Večinoma vsem modelom FUNGOO se lahko dodajo moduli (dodatki). Možno je tudi združiti igrala z mostom, oz. dodatkom RAINBOW. Žal imajo modeli CAROL in FUNNY omejene možnosti razširitve. Za več informacij nas lahko kontaktirate in vam bomo pomagali pri odločitvi.

8. Na igralu sem zasledil smolo, kaj naj storim?

Les iglavcev lahko vsebuje večje ali manjše količine smole. V primeru, da smolo zasledite na igralu, pokrijte del kjer je smola z papirjem, da otroci ne zamažejo svojih oblačil z njo, in pustite tako cca 5-7 dni. Ko se smola na papirju strdi, jo odstranite s kosom lesa, ali katerim drugim tršim predmetom. Kjer boste to storili, se smola več ne bo izpostavila.

9. So razpoke na igralih nevarne? Lahko nastane problem?

Kadar so rapoke naravne, in ni prišlo do njih med montažo, niso nevarne dokler ne presega 10% velikosti stebra; deske kjer so nastale. Takšne razpoke niso nevarne za vzdržjlivost igrala. Kadar se les suši, spremenija strukturo, in so razpoke naraven pojav. Les, ki se uporablja pri naših igralih je že posušen pred razrezom,vendar še vedno obstaja možnost, da do takšnih razpok še vedno pride.

10. Bom lahko sestavil igralo sam? Koliko časa potrebujem?

Naša igrala so narejena ako ,da jih lahko sestavi vsak z malo tehničnega znanja. V setu prejmete natančna navodila, ki vas vodijo korak po korak, za sestavljanje in ves potreben material: svedre, vijake, nastavke... Trudimo se, da pripravimo igralo tako, da ga lahko sestavi vsak. Čas montaže je odvisen od velikosti igrala in sposobnostjo sestavljalca. Ponavadi traja sestavljanje od 1 do 10 ur, odvisno od modela. 

11. Je potrebno igralo pritrditi v tla?

Je! Igrala je potrebo pritrdti v tla. Da to storite, uporabite priložene elemente, ki jih set za sesavo vsebuje. Navodila za fiksiranje igrala v tla, so opisana v navodilih za sestavljanje. Za manjša je celo priporočeno ,da se sidra za pritrditev v tla zabetonirajo.

12. V čem se razlikujejo modeli FUNNY, CAROL in FUNGOO?

FUNNY modeli so narejeni za manjše prostore, stolpi so manjši in kompaktnejši. So ekomično naravnani, zato se uporabljajo stebri dimenzije 70x70mm (FUNGOO večina 90x90mm) in deske 16x90mm. V osnovni verziji je les že impregniran pod pritiskom v zelenkasto olivno barvo, ima priložena tudi drugačna sidra, kot modela CAROL in FUNGOO. CAROL modeli so podobni, le da so malenkost večji in imajo leseno streho, s katero so strane še posebaj zadovoljne. Ti dve seriji imata omejene možnosti razširitve z moduli... lahko se pa vseeno dodajo dodatki kot so daljnogled, volan...

13. Kaj lahko dodam modelom FUNNY in CAROL?

Možnosti so omejene... Vendar lahko dodamo:

CAROL1 modelu modul MOVE+, SPIDER+ ali UP/DOWN.

CAROL3 lahko dodamo modul FREE TIME, BEACH, DRIVER in TOYBOX.

CAROL2 in modeli FUNNY so žal omejeni z dodatnimi moduli.