Piškotek je kratko besedilo, ki ga obiskano spletno mesto pošlje brskalniku. Na ta način si spletno mesto lažje zapomni nastavitve, ki jih imate kot uporabnik izbrane (npr. jezik).        
Domov > Pravila nakupovanja

Pravila nakupovanja

SPLOŠNI POGOJI

NAROČANJE

V trgovini http://www.simplzaotroke.si se izdelke kupuje izključno preko spleta (interneta). Oddana naročila se smatrajo kot dokončna. V primeru napačnega naročila ali preklica lahko kupec popravi/prekliče svoje naročilo, dokler ne dobi e-poštnega sporočila "potrditev naročila". Ko kupec prejme e-poštno sporočilo "potrditev naročila", preklic ni več mogoč. Podjetje SIMPL ZA OTROKE si v primeru, ko ugotovi, da pod navedenimi pogoji ne more izvesti naročila, pridržuje pravico do zavrnitve naročila. Do zavrnitve naročila s strani podjetja SIMPL ZA OTROKE lahko pride pred prejemom obvestila "potrditev naročila".

VRAČILO BLAGA

Če vam blago ne ustreza, nas morate o vaši nameri oz. reklamaciji obvestiti v 15 dneh od prejema pošiljke. Izdelke morate vrniti v roku 30 dni od datuma vložitve vaše pisne namere oz. reklamacije. Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži in ne smejo biti poškodovani. Zraven morajo biti obvezno priloženi originalen račun, dokumentacija in reklamacijski obrazec. Izdelke vrnete na naslov podjetja, ki je naveden spodaj. O svoji nameri nas lahko obvestite na telefon 041 41 94 94 oziroma na naš elektronski naslov info@simplzaotroke.si. Paketov z odkupnino ne sprejemamo.

DOBAVA 

Naročeni izdelki ostanejo v lasti prodajalca vse do poravnave celotne kupnine s strani kupca. Kupnino za naročene izdelke poravnate glede na izbrano plačilno metodo. Kupljeno blago vam dostavimo z dostavno službo.

Dobavni rok za izdelke, ki so na zalogi, je 1-4 delovnih dni. Za izdelke, ki niso na zalogi, je naveden ustrezen dobavni rok. Pri vsakem podrobnem opisu izdelka je naveden tudi rok dobave. Dobavni rok začne teči z izdajo e-poštnega sporočila z naslovom "potrditev naročila". V kolikor je sporočilo izdano do 12. ure, začne dobavni rok veljati z istim dnem, v nasprotnem primeru z naslednjim delovnim dnem.

DOBAVA PO NAROČILU

Artikli z oznako dobave: »Po naročilu« nimajo izrecno določenega roka dobave, saj zaradi narave artiklov (novi artikli, težko dobavljivi artikli, artikli z omejeno zalogo zaradi umika iz prodaje) ni možno določiti točnega dobavnega roka. Dobavni rok se za vsak prednaročen artikel določi posebaj, prednaročilo artikla se potrdi z 20% avansnim plačilom.

SLIKE IN BESEDILO

Slike izdelkov v spletni trgovini http://www.simplzaotroke.si so simbolične. Za morebitne napake pri opisih izdelkov ne odgovarjamo.

CENE

Cene so označene v valuti EUR, vsebujejo DDV in so dokončne. Spletne cene v spletni trgovini veljajo samo za oddano naročilo preko spletne trgovine ter za nakup z gotovino po povzetju ali predračunu. Cene za izbrano blago ali storitev veljajo na dan opravljenega nakupa.

Pri vsakem izdelku v spletni trgovini je navedena REDNA CENA, ki predstavlja priporočeno maloprodajno ceno s strani dobavitelja. Pri izdelkih so navedeni tudi SPLETNA CENA, VAŠ PRIHRANEK in POPUST.

POSEBNE PONUDBE IN AKCIJE

V spletni trgovini redno potekajo akcije in posebne ponudbe. Le-te so aktualne toliko časa, kolikor so prikazane.

VAROVANJE PODATKOV

Podatke, ki jih boste posredovali pri registraciji in naročanju blaga, bomo skrbno varovali. Uporabljeni bodo samo za namen vašega nakupa (kontrola naročila, dostava blaga) in interno informiranje/reklamiranje.

PREVZEM - PLAČILO

Z oddanim naročilom v spletni trgovini http://www.simplzaotroke.si se zavezujete, da boste glede na izbrani način plačila poravnali kupnino. Pri prevzemu pošiljke preko dostavne službe ob prevzemu obvezno podpišite spremne dokumente (dobavnica, ...). Ob prevzemu ste v primeru izbire plačila po povzetju dolžni poravnati kupnino za dostavljeno blago. Stroške dostave plačate dostavni službi. Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu. Z nakupom in izbiro dostave z dostavno službo se kupec strinja, da se zaradi lažje komunikacije med njim in dostavno službo na dostavni obrazec zapiše telefonsko številko, ki je bila podana ob nakupu. Vse morebitne spore v zvezi z vašim nakupom bo reševalo pristojno sodišče v Krškem.

STROŠKE POŠILJANJA PLAČA KUPEC, in sicer: 3,90 EUR

OSEBNI PREVZEM

Osebni prevzem na sedežu podjetja je možen po predhodnem dogovoru. Pri osebnem prevzemu se stroški dostave ne zaračunavajo. Prevzem je možen po predhodnem plačilu naročenega blaga- plačilu po predračunu. Za osebni prevzem nas kontaktirajte na telefonsko številko 041/41 94 94.

GARANCIJA

Garancijski rok prične teči z dnem dobave ali prevzema naročenih izdelkov. Garancijo za izdelek daje proizvajalec oziroma uvoznik, ki je odgovoren za garancijske pogoje. Preko podjetja SIMPL ZA OTROKE lahko uveljavljate le garancijo za izdelke kupljene pri podjetju SIMPL ZA OTROKE. Garancija za izdelek je razvidna iz priloženega garancijskega lista. Izdelek, ki se pokvari v garancijski dobi, se popravi oz. zamenja najkasneje v roku 45 dni, v kolikor le-to ni mogoče, se na kupčevo zahtevo zamenja z novim in brezhibnim. V primeru zamenjave izdelkov se zamenjava opravi po predhodnem plačilu le-teh. Stranka lahko prevzame svojo opremo le po predhodni poravnavi vseh obveznosti. Garancijo lahko uveljavite z originalnim računom ali s kopijo in garancijskim kartončkom. Okvarjeno blago lahko dostavite na sedež trgovine preko Pošte Slovenije. Garancija ne velja v primeru nepravilne uporabe, mehanskih poškodb, servisnih posegov nepooblaščenih oseb, ...

ODSTOP OD POGODBE

Potrošnik ima pravico v 15 dneh po prejemu blaga (oz. po podpisani pogodbi ali opravljeni storitvi) odstopiti od pogodbe. Svoj odstop mora pisno sporočiti prodajalcu. Šteje se, da je sporočilo pravočasno, če je bila poštna pošiljka oddana v navedenem roku. Če je potrošnik blago že prejel, mora blago nepoškodovano in v nespremenjeni količini vrniti prodajalcu v tridesetih dneh po poslanem pisnem sporočilu o odstopu od pogodbe. Vrnitev prejetega blaga prodajalcu v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Prodajalec mora potrošniku takoj vrniti vsa opravljena plačila oz. najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe. Če zamudi z vračilom plačil, mora prodajalec potrošniku poleg zamudnih obresti plačati še eno desetino prejetih plačil za vsakih dopolnjenih 30 dni zamude. Edini strošek, ki ga mora potrošnik plačati v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.

REKLAMACIJE

Če vam blago ne ustreza, nas morate o vaši nameri oz. reklamaciji obvestiti v 15 dneh od prejema pošiljke. Blago morate vrniti v roku 30 dni od datuma vložitve vaše pisne namere oz. reklamacije. Izdelke vrnete na naslov podjetja, ki je naveden spodaj. O svoji nameri nas obvestite pisno po pošti na naslov podjetja. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Izdelki morajo biti vrnjeni v originalni embalaži z deklaracijo in ne smejo biti poškodovani, vidno rabljeni, umazani, itd. Zraven mora biti obvezno priložen originalen račun in vsa dokumentacija. Za čim hitrejše reševanje vaše reklamacije priporočamo, da izpolnite spodnji reklamacijski obrazec. Stroške vračila pošiljke plača kupec. V primeru, da bodo izpolnjeni vsi pogoji, vam bomo v 15 dneh vrnili kupnino v vrednosti nakupa vrnjenih izdelkov ali po želji zamenjali artikel. Stroška poštnine ne vračamo in ni predmet reklamacije. Po preteku 15-dnevnega roka od prevzema vračilo blaga ni več mogoče.

OBRAZEC ZA REKLAMACIJE (.pdf)

DRUGI STROŠKI

Drugih stroškov z vidika naročila, dostave in posredovanja pri odkupnini ne zaračunavamo.

POGODBA

Sklenjena pogodba med podjetjem in stranko bo shranjena v arhivu podjetja. Na pisno zahtevo stranke mu le-to pošljemo po pošti. Pogodba se sklepa v slovenskem jeziku.

ZLORABA SISTEMA

Poskus kakršne koli zlorabe sistema v spletni trgovini bomo v največji meri in z vsemi zakonitimi sredstvi preganjali.

ROK VELJAVNOSTI PONUDBE IN CEN

Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica

PLAČILNE METODE

1. Plačilo z gotovino po povzetju

Vrednost nakupa lahko poravnate z gotovino po povzetju. Pri dostavi na vaš naslov se obračunajo še stroški dostave. Za nakupe z gotovino velja spletna cena in spletni popust. Pri plačilu z gotovino izberete tudi dostavo na vaš naslov, začne z izdajo e- poštnega sporočila "potrditev naročila" veljati dobavni rok. Glede na dobavni rok vam bomo z izbrano dostavno službo dostavili naročene izdelke na podani naslov. Ob prevzemu ste dolžni poravnati stroške naročenih izdelkov in stroške dostave. Ko s strani spletne trgovine prejmete sporočilo "zaključek nakupa", je bil vaš nakup predan dostavni službi.

2. Plačilo po predračunu

Pri izbiri plačila po predračunu bo po zaključku nakupa na vaš e-poštni naslov posredovan predračun (e-poštno sporočilo "obvestilo") z navodilom za izvedbo plačila. Znesek lahko poravnate s plačilnim nalogom preko katere koli banke, spletne banke, pošte, ... Pri dostavi na vaš naslov se obračunajo še stroški dostave. Ko bomo s strani banke prejeli potrdilo vašega plačila, boste prejeli e-poštno sporočilo "potrditev naročila". V kolikor v 48 urah od izdanega e-poštnega sporočila "obvestilo" ne bomo prejeli potrdila o vašem plačilu, bo vaš nakup zavrnjen. Po 48 urah bodo izdelki ponovno naprodaj. Z izdanim sporočilom "potrditev naročila" začne veljati dobavni rok. Ko s strani spletne trgovine prejmete sporočilo "zaključek nakupa", je bil vaš nakup predan dostavni službi. 

OPOMBA: V primeru, da na podani e-poštni naslov slučajno niste prejeli navodil (TRR, sklic, ...) za plačilo zneska, so podatki naslednji

Naslovnik: SiMPL storitve, Gregor Ban s.p.
Kraj: Libna 9a, 8270 Krško
TRR: SI56 6000 0000 0391 272 odprt pri Lon d.d., Kranj
Sklic: 00-številka predračuna
Namen: simplzaotroke.si
Koda namen plačila: ADVA

PRAVNO OBVESTILO

Lego, Lego logotip, Duplo so last blagovne znamke podjetja Lego Group. Hape, Hape Bamboo, Hape Eco logitipi so last podjetja Hape International.
 

OSNOVNI PODATKI


SiMPL storitve, Gregor Ban s.p.
Libna 9a
8270 Krško
Slovenija

Matična številka podjetja: 6331769000
Davčna številka podjetja: SI76116417


Tel.: 041 41 94 94
e-mail: info@simplzaotroke.si
Splet: http://www.simplzaotroke.si